Viva

AR i markedsføring

Konverteringsstrategi Sosiale medier
Publisert , siste oppdatering

Innen 2024 er det estimert at det vil være 1,7 milliarder som bruker Augmented Reality, eller utvidet virkelighet på norsk, på mobilen sin. AR har virkelig tatt verden med storm. Men, hvordan kan du bruke den i markedsmiksen din?

De siste årene har en ny teknologi tatt et skritt inn i verden av markedsføring. -Augmented Reality- har rett og slett blitt en buzzord og vi vil i løpet av årene som kommer se mer og mer av dette i markedsføringsfaget.

De siste tallene viser at innen 2024 er det estimert at det vil være 1,7 milliarder brukere av AR. Dette er en økning på 1,5 milliarder brukere fra 200 millioner i 2015. Det er estimert at det vil være 1,1 milliarder brukere i 2022 og det var ca. 800 millioner som brukte denne teknologien i 2021.

Hva er AR?

Forkortelsen AR betyr Augmented Reality eller utvidet virkelighet på norsk. AR nevnes ofte i sammenheng med VR, eller virtual reality (virtuell virkelighet på norsk). Disse to skiller seg fra hverandre hvor VR skaper en illusjon av at du befinner deg et annet sted eller univers enn virkeligheten, mens AR kombinerer virkeligheten og virtuelle objekter og rett og slett tilfører virkeligheten noe istedenfor å erstatte den.

AR i markedsmiksen
Augmented reality (AR) er en ny trend innen markedsførings- og salgsstrategier. Det lar merkevarer gi kundene unike opplevelser ved å bruke mobilenhetene deres. Man ser allerede at det å legge til AR i markedsmiksen gjør at man kan engasjere målgruppene med brandet og automatisk få de til å resonere med brandet på en helt annen måte. I tillegg til å øke engasjementet, kan man komplementere disse engasjerende annonsene med salgsutløsende annonser og gjøre produktene eller tjenesten lett tilgjengelig for forbrukeren i det de har samhandling med denne typen av verktøy. Bedrifter kan f.eks bruke AR for å la forbrukere prøve produkter før de kjøper dem, med utvidede handleopplevelser som blir stadig mer populære. Fra å teste sminke til å prøvekjøre en eventuell ny bil! Mange spennende muligheter for å engasjere forbrukeren i brandet.

Bruke AR i markedsføring på Snapchat
Det er flere bedrifter som allerede har fokusert på dette i miksen sin og Snapchat er blant annet en kanal som er i førersete på denne teknologien. Her kan man både bruke AR i merkevarebygging og komplementere med salgsutløsende kampanjer. Slik vi i Viva Media gjorde for Princess Gruppen, en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil. Målet var å engasjere målgruppen til å teste produktene via et AR-filter på Snapchat og øke merkevare samt salg. Les mer om casen på Snapchat sine egne sider.

Om du synes dette vil vært spennende for din bedrift, ikke nøl med å ta kontakt med Social Media Specialist, Tor Børre Gaasland (tor@vivamedia.no)

Kom i kontakt med oss

Vi hjelper deg gjerne med å sette opp en kampanje i Snapchat