6 Chrome Extensions for smartere SEO-arbeid

3

Publisert 20 desember 2020, 14:12 av Jimmy Nilsson

Nettlesere som Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Edge har mange nyttige plug-ins, eller extensions som Google kaller dem, som kan hjelpe deg i arbeidet med søkemotoroptimalisering av nettstedet ditt. Her kommer noen tips på programtillegg du kan bruke i Google Chrome som kan forenkle livet ditt.

Ved å bruke disse enkle verktøyene kan du raskt analysere hva du kan forbedre på nettstedet for å få en bedre synlighet i søkemotorene. Du kan også analysere konkurrentene dine og se hvorfor de rangerer bedre enn deg på enkelte ting. Alt dette kan gi deg inspirasjon til å gjøre siden din bedre for de besøkende, noe som i det lange løp fører til økt trafikk, flere konverteringer og mer fornøyde kunder!

 

Google Tag Assistant og Facebook Pixel Helper

 

Google Tag Assistant & Facebook Pixel Helper

 

Først ut er to svært like tillegg som kan gi deg en god oversikt og også mye detaljert informasjon om skriptene dine fra Google og Facebook. Her får du direkte informasjon om noe har gått galt under implementeringen på nettstedet, eller om alt fungerer som det skal. Du kan også nørde deg dypt ned i all informasjonen om hva som sendes og når, slik at om du for eksempel vil legge til støtte for netthandelssporing eller andre konverteringer, kan du sørge for at riktig informasjon sendes inn. Hvis du bruker Google Tag Manager, har nå deres Tag Assistant enda flere kraftige funksjoner for å utvikle og feilsøke sporingen din.

 

Google Tag Manager: https://chrome.google.com/webstore/detail/tag-assistant-by-google/kejbdjndbnbjgmefkgdddjlbokphdefk

Facebook Pixel Helper: https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-pixel-helper/fdgfkebogiimcoedlicjlajpkdmockpc

 

SEO META in 1 CLICK

SEO META in 1 CLICK

 

For å raskt se så mye relevant SEO-informasjon om en sides meta-data som mulig, er det mange ulike tillegg å velge mellom. Dette tillegget er et av de mer utførlige. Det gir et svært raskt og detaljert overblikk om den aktuelle sidens tittel, beskrivelse, overskrifter, kanoniske lenker, bilder, lenker og mye mer. Denne informasjonen er gull verd for å finne nettsider der raske forbedringer enkelt kan utføres.

 

SEO META in 1 CLICK: https://chrome.google.com/webstore/detail/seo-meta-in-1-click/bjogjfinolnhfhkbipphpdlldadpnmhc 

User-Agent Switcher

User-Agent Switcher

 

Iblant kan det være nyttig å se hvordan sidene dine ser ut fra et annet perspektiv. Mange nettsteder er programmert til å formulere kildekoden sin litt annerledes, eller gi ulike svarkoder, avhengig av hvem som besøker den. Da er en plug-in som denne gull verd. Her kan du velge å presentere deg for nettstedet som en rekke ulike nettlesere og søkeroboter, og se nøyaktig hva de ser når de besøker siden. Dette kan være viktig for å sikre at for eksempel ingen søkeroboter blir blokkert eller at siden har støtte for eldre nettlesere.

 

User-Agent Switcher: https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher/lkmofgnohbedopheiphabfhfjgkhfcgf

 

Core SERP Vitals

Core SERP Vitals

 

Google har i den siste tiden lansert noen viktige måleverdier for ytelse som de kaller Core Web Vitals. I korte trekk er det for tiden tre viktige faktorer de ser på:

  • Largest Contentful Paint (LCP)
  • First Input Delay (FID)
  • Cumulative Layout Shift (CLS)

Les mer om hva dette betyr her: https://web.dev/vitals/

 

Core SERP Vitals er en plug-in som umiddelbart viser disse verdiene for ulike nettsider i Googles søkeresultat. Siden dette fremdeles er et relativt nytt område, mangler ennå informasjonen for mange norske sider, men det kommer til å forbedres i fremtiden. Dette er et verktøy som kan brukes både for å se hvilke av undersidene dine som kan trenge forbedring, og hvordan du ligger an sammenlignet med konkurrentene dine.

 

Core SERP Vitals: https://chrome.google.com/webstore/detail/core-serp-vitals/oipmhlkineglclpndlecjmbleapbcilf

 

SEO Analysis & Website Review by WooRank

SEO Analysis & Website Review by WooRank

 

WooRank er en tjeneste som fungerer som en slags sjekkliste for ting som kan påvirke en sides SEO. Med denne plugin-en får du en snarvei til deres analyser med et enkelt klikk, i stedet for å måtte åpne hjemmesiden deres og taste inn siden du vil analysere hver gang. 

 

SEO Analysis & Website Review by WooRank: https://chrome.google.com/webstore/detail/seo-analysis-website-revi/hlngmmdolgbdnnimbmblfhhndibdipaf

Mer Viva i innboksen din!