Facebooks algoritme blir smartere

3

Publisert 06 februar 2020, 10:02 av

Viva gir deg de vanligste feiltrinnene ved Facebookannonsering og hvordan du kan unngå dem. Alt for at du skal kunne lage bedre annonser som når målgruppen din. Steg én er å skape en effektiv kontostruktur, så hjelper du algoritmen med å optimalisere kampanjene, samtidig som du raskere kan komme forbi innlæringsfasen.

Det er lett å bli overgiret i begynnelsen og gå «all in» på diverse justeringer. For ikke å gå på limpinnen trenger du jo litt tips, og det er dette du bør unngå:

 

  1. Målretting – Målgruppene din er for små
  2. Plassering – Ad Sets-ene dine er for segmenterte
  3. Budsjett – For lite for din potensielle målgruppe
  4. Bud – Budene dine er for lave om du retter deg mot en konkurranseutsatt målgruppe
  5. Optimalisering – Du har ikke nok konverteringshendelser

 

Ja, vi er alle barn til å begynne med, men her kommer løsningen til modning. Vær så god! 

 

Løsning 1: Øk målgruppestørrelsen

Del inn lookalike-målgrupper i større grupper. Om du ikke retter deg inn mot hele Norge, så sørg for at du har en tilstrekkelig stor målgruppe for å kunne segmentere mot spesifikke plasser, uten at målgruppen blir for liten. 

 

Når du oppretter lookalike-målgruppe, baseres den ut ifra størrelse fra en skala mellom 1-10 %, der 1 % er de personer med størst likhet. Størrelsen blir større jo høyere prosent du baserer lookalike-målgruppen din på. Eksempelvis: 0-1 %, 1-2 %, 3-5 % og 5-10 %. 

 

Samle inn interesse- og atferdsmål med høy overlapping. Gi algoritmen nok informasjon rundt den målgruppen du vil prøve å nå ut til, uten å begrense den for mye. Å ha med både brede og mer nisjeinteresser uten å begrense målgruppen, gir algoritmen en god indikasjon på hvem du søker.

 

Vær nøye med å ekskludere de rette målgruppene og tidligere kjøpere, så de ikke overlapper hverandre. Da byr du imot deg selv, noe som påvirker CPA (cost per action) negativt. Det kan skape irritasjon for de kundene som allerede har handlet, om de fortsetter å møtes av annonsene dine, noe som også er penger i havet for din del.

 

Løsning 2: Kombiner plasseringer

Mange tror at de vet bedre enn algoritmen hvor målgruppen deres beveger seg, og absolutt kan man ha en indikasjon på dette. Men velg alltid automatiske plasseringer som default på kampanjene dine. Avhengig av målsetting og hva du optimaliserer mot, kan du gå inn og foreta endringer. Eksempelvis, om du ikke vil få videovisninger gjennom «belønnede videovisninger» i audience network.

 

Det er også en veldig enkel og effektiv måte å minske kostanden per resultat over tid.

Det er også veldig viktig å tilpasse til bilde- eller videomateriale etter hvilke plasseringer annonsen vil vises i. Eksempelvis i formatet 9:16 når annonsen vises i stories, 4:5 eller 1:1 i feeden etc. Det er en veldig enkel ting å gjøre, men gir et mer profesjonelt inntrykk av deg som annonsør. 

 

Løsning 3: La algoritmen bestemme

Øk budsjettet til budkvote ved å beregne ditt daglige budsjett basert på 50 konverteringer/uke. Bruk budsjettoptimalisering på kampanjebudsjettet. La algoritmen avgjøre hvilket adset som har høyest potensial for å prestere best! Om du vil ha garantert oppbrukt kampanjebudsjett, kan du alltid legge et minimumbudsjett per adset. 

 

Løsning 4: Legg bud på rett måte 

  1. Velg rett budstrategi basert på målene og kostnadskravene dine. Ha en strategi for hvor mye kampanjene dine kan koste, jobb datadrevet og med en plan. 
  2. Tildel om mulig en verdi til målgruppen din, legg bud i henhold til LTV (life time value). 
  3. Legg en budstrategi som er hakket høyere enn målsettingen din er fra starten.

 

Laveste kostnad med et budhøyde brukes for å kontrollere kostnaden per konverteringshendelse. Her retter du deg mot en bredere målgruppe med mindre sannsynlighet for å konvertere og er nyttig når du vil administrere kostnadene dine.

Å bruke standardinnstillingen som «laveste kostnad» er bra når du verdsetter konverteringsvolumer over et strengt effektivitetsmål, der prioritering er å spandere hele budsjettet. 

Målkostnad lar deg angi en gjennomsnittskostnad per konverteringshendelse, for når du vil ha resultat for en spesifikk og stabil CPA. Her ofrer du en del effektivitet for kontinuitet. 

 

Løsning 5: Optimalisering for rett hendelse 

Om du for eksempel har en nettbutikk eller selger produkter som har en høyere verdi, men færre kjøp, da er det som oftest bedre å anvende en konverteringshendelse som «view content» eller «add to cart», slik at du kjapt kan komme ut av innlæringsfasen. Deretter fanger du alltid opp trafikken med en dynamisk remarketing-kampanje som optimaliserer mot kjøp.

 

Ta da! Da har du en god kontostruktur til grunn for framtidig annonsering. 

 

Tekst: Philip Gatu er en av alle Vivas stjerner innenfor sosiale medier. Som Social Media Manager gir Philip kundene våre sin ekspertise om målgrupper, creatives og så klart også det større perspektivet på hvordan andre kanaler kan bidra til at markedsføringen får effekt.

Mer Viva i innboksen din!