Google Analytics 4 er fremtiden

2

Publisert 20 maj 2022, 10:05 av Josefine Bergman

Etter en lang tid med spekulasjoner og gjetninger er det nå klart. Den 16. mars 2022 kunngjorde Google nyheten om at man stenger ned den nåværende løsningen for Google Universal Analytics (UA) den 1. juli 2023 til fordel for Google Analytics 4 (GA4).

 

For over to år siden ble det nye analyseverktøyet Google Analytics 4 lansert. Men konverteringene ute på markedet har imidlertid vært relativt lave. Så lenge Universal Analytics har fungert, har man ikke sett behovet for GA4. Det tankesettet må man som bedriftseier nå endre på, siden Google har fastsatt en sluttdato for sitt nåværende analyseverktøy. Den 1. juli 2023 er datoen der Google Universal Analytics (UA) slutter å samle inn data.

Hva innebærer GA4?

For å kunne fortsette å samle inn data på en rett og riktig måte i Googles moderne analyseverktøy kreves det en implementering og at dataene med tilhørende mål settes opp riktig. Versjonen Google Analytics 4 har en helt ny måte å samle inn data på som også lagrer og anonymiserer dataene i maksimalt 14 måneder, i motsetning til det gamle Analytics der det skjer på ubestemt tid. Tidligere har ikke en overgang til GA4 vært nødvendig, men med denne utfasingen så er det nå nødvendig å skifte over. Og jo tidligere dette skjer, desto mer tid han man til å lære seg å håndtere verktøyet, siden grensesnittet ser litt annerledes ut enn i tidligere Analytics-versjoner. 

Ikke vent med å implementere GA4

Sommeren 2023 er langt unna, tenker du kanskje. Ja visst, er den det, men vil du ha sammenlignelsesdata fra foregående år (YoY-data), anbefaler vi å gjøre implementeringen så snart som mulig. Hvis du går over til GA4 før den 1. juli 2022, har du altså muligheten til å sammenligne dataene dine med det foregående året når vi befinner oss i juli 2023.

For en stund siden skrev kollegaen vår Joachim Almeke – som er en proff på Google og sporing – et innlegg om problematikken med Google Analytics og GDPR. Der kan du også lese om hovedgrunnen til at Google nå har bestemt seg for å helt gå over til GA4. Les hele teksten hans om dette her.

Viva kan hjelpe til

Trenger du hjelp med å implementere GA4 på nettstedet ditt allerede i dag? Ta kontakt med oss via kontaktskjemaet nedenfor, så hører vi fra oss innen kort tid. Hvis du alt er kunde hos oss, ber vi deg om å kontakte noen i Viva-teamet ditt.

Mer Viva i innboksen din!