Mål for annonsering på YouTube

2

Publisert 23 december 2020, 14:12 av Sofie Benneborg

Vil du ta markedsføringen din til neste nivå, bør du absolutt kaste et blikk på YouTube. Å kalle kanalen for det neste store rekkeviddemediet er en underdrivelse, siden det der befinner seg 2 milliarder hver dag som ønsker å bli underholdt, eller informert for den saks skyld, av det rundt 500 timer lange video-material som hver dag lastes opp på YouTube. Bare i Norge ser 75 % av befolkningen nå og da på YouTube-videoer. I løpet av de siste årene har annonserings-mulighetene på YouTube blitt kraftig utvidet, og det er nå fullt mulig å skreddersy både annonser og målgrupper for å få riktig budskap til de riktige seerne.

Nå som vi har fått et innblikk i annonseformatene på YouTube, skal vi se nærmere på hvilket format man bør velge. Beslutningen må baseres på hvilket mål man har med annonseringen. Snakker vi rekkevidde & merkevarebevissthet eller konverteringer av noen form?


Rekkevidde & merkevarebevissthet

 

Hvis du vil spre bevissthet om firmaet, produktet eller tjenesten din, snakkes vi som oftest om TrueView for Reach, som er et instream-format man kan hoppe over og bare betales gjennom mål-CPM*. Seeren kan velge å hoppe over annonsen etter 5 sekunder.

Et godt alternativ hvis man har et lengre budskap og vil være sikker på at seeren ikke hopper over annonsen, er å velge en 15-sekunders in-stream man ikke kan hoppe over.

Har du et kort budskap som får plass på maks 6 sekunder, kan en bumper være et godt alternativ, eller komplement sammen med en TrueView for Reach.

*For samtlige annonseformat ovenfor bruker man mål-CPM. Med mål-CPM (cost per 1000 impressions) oppgir man det budet man er villig til å betale hver gang annonsen er vist 1000 ganger, og det er altså optimalt når man vil ha stor spredning på budskapet sitt for en så liten utgift som mulig. 

 


Konverteringsmål

 

Hvis ditt primære mål er å få seeren til å handle via annonsen, snakker vi som oftest om TrueView for Action. Akkurat som med TrueView for Reach kan man hoppe over denne etter 5 sekunder. Men foruten at selve filmatiseringen bør være mer oppfordrende til å gripe til handling, så skiller to viktige ting seg ut – bud og oppfordringer, såkalte CTA-er. I utformingen av annonsen er det viktig å ta i bruk CTA-er som hjelper seeren med å forstå hva den bør gjøre for å gå til handling. Man kan ta i bruk både en overskrift og en knapp. Dersom en CTA-knapp vises med teksten «Se mer her», kan seeren enkelt forstå hvor man må klikke seg videre for å utforske mer om bedriften eller produktet. Også nettstedslenker og en automatisk sluttskjerm er tillegg som man bør ta i bruk i en TrueView for Action-annonser for å oppnå et maksimalt resultat.

Budgivningen retter seg mot konverteringer og her kan man velge «maksimere konverteringer», som er helautomatisk, eller «mål CPA», som er mål-kostnad per konvertering. Du betaler hver gang noen som klikker på annonsen din, ser mer enn 30 sekunder av den eller når annonsen tar slutt, om den er kortere enn 30 sekunder.

Video-discovery er et annet alternativ som er aktuelt om målet er å få seeren til å aktivt velge å se på annonsen.  Annonsen vises som en video-miniatyr med en oppfordring til å klikke på og se på filmen. Du betaler først når seeren velger å se på reklamefilmen din ved å klikke på den.Tenk samarbeid 

 

Å la annonseformatene jobbe sammen er ofte veien til vellykkede kampanjer på YouTube. Er målet ditt konverteringer, kan det for eksempel være lurt å begynne med en rekkeviddeannonse litt tidligere for å vekke nysgjerrighet og interesse. Når action-annonsen siden begynner å rulle, er flere seere tilbøyelige til å gå til handling med en gang, siden de har fått vekket en interesse og er lenger nede i markedsføringstrakten. 


Nå som vi har oversikt over hvilken type annonse vi vil opprette, vil vi vise den for riktig målgruppe. Det snakker vi om i neste innlegg!

Mer Viva i innboksen din!