Nyheter fra F8 Facebook Developer Conference

2

For noen dager siden arrangerte Facebook sin årlige F8 Developer Conference i San Francisco. Arrangementet var først og fremst rettet mot utviklere, men kommer etter hvert til å innebære store forandringer for den vanlige Facebook-bruker. Hva var det som Mark Zuckerberg presenterte, som kommer til å forandre Facebook? Nedenunder finner du en oversikt over noen av nyhetene som ble tatt opp på F8 Developer Conference.

FACEBOOK MESSENGER

Messenger blir et massivt kommunikasjonsnav der brukerne vil kunne gjøre mye mer enn bare å chatte. Facebook Messenger åpnes opp for tredjepartsutviklere med mulighet til å utvikle apper til Facebook Messenger. I første omgang dreier det seg om apper som tilbyr personlige musikkmeldinger til animerte fotoeffekter.

MESSENGER BUSINESS

Gjennom det at Messenger kan kobles sammen med e-forhandlere, blir det mulig å få all informasjon om bestillingen og leveransen din sendt direkte til Messenger. Dette kommer til å forenkle kontakten mellom kunde og bedrift og den personlige samtalen med bedriften fremheves. Tenk å kunne fremlegge henvendelser, stille spørsmål og få kjappe svar direkte i Messenger.

360 VIDEO (VR)

Facebook kommer snart å støtte ”sfæriske” 360-graders videoer i Facebooks newsfeed. Disse videoene vil til og med bli kompatible med VR-headset som Samsung Gear VR, og naturligvis Facebook-eide Oculus Rift.

 

FACEBOOK ANALYTICS

Facebook introduserte et nytt analyseverktøy for apper. Dette vil la mobilutviklere kunne følge brukernes oppførsel i appene, samt annonser som markedsføres i appene.

NY UTVIKLINGSPROGRAMVARE (SDK)

Facebook innfører et utvikler-kit (SDK) for å støtte den gryende tilstrømningen av nett-tilkoblede enheter for hjemmet, slik som garasjeportåpnere og kjøleskap. Det er uklart nøyaktig hvordan Facebook kommer til å implementere teknikken i plattformen sin, men det kan i nær fremtid blir mulig å dimme lamper eller å åpne garasjeporten direkte fra ens Facebook-side.

 

INNEBYGDE VIDEOER SLIK SOM YOUTUBE

I tillegg til dette tilbyr Facebook muligheten til å innebygge videoer. Dette innebærer at man på en enklere måte kan dele videoer fra Facebook i likhet med det Youtube tilbyr i dag med sine innebygde videoer. Facebook tror videoer er det folk kommer til å laste opp mest på Facebook om fem år.

Dette er bare et utvalg av de nyhetene som ble presentert under F8 Developer Conference. Det kommer sikkert til å drøye før vi får se alt hos svenske Facebook-brukere, men vi har i alle fall fått et godt innblikk i hvor vi er på vei.

Skulle du være nysgjerrig på flere av nyhetene som ble presentert under F8 Developer Conference, kan jeg anbefale denne videoen:

Mer Viva i innboksen din!