Øk synligheten din på Google – Ny oppdatering belønner lastetid

2

Publisert 08 juni 2021, 11:06 av Max Zetterqvist

Google justerer stadig algoritmene sine for å kunne presentere enda bedre og mer brukervennlige resultater. Lastetiden har lenge vært viktige for nettstedenes organiske synlighet og brukeropplevelser, og nå strammer altså Google dette til enda mer.

 

Med de nye og strenge målene som kreves for å oppfylle core web vitals, eller kjernestatistikk for nett, gir det nettstedseiere og e-forhandlere en sjanse til å få en boost i synligheten sin på Google. Den nye oppdateringen går live nå i sommer og vil rulles ut over tid.

 

Målene for nettstedets lastetid er oppdelt i tre delmål, og for at det skal gagne SEO-arbeidet ditt, må du oppfylle dem alle. Det holder altså ikke å nesten lykkes eller å være bedre enn konkurrenten din.

 

Slik sjekker du om du oppfyller core web vitals

 

Du kan raskt se om nettstedet ditt oppfyller målene ved å skrive inn den adressen du vil analysere, i Googles eget verktøy Page Speed Insight.

 

SEO core web vitals

 

Dersom du også bruker Google Search Console, vil du også der få en detaljert rapport om verdiene på de respektive URL-ene. Nedenfor ser vi eksempler på nettsteder som foretok forbedringer i mars.

 

SEO core web vitals

 

Largest Contentful Paint (LCP)

Som navnet antyder, handler dette om den tiden det tar før det største meningsfulle innholdet er lastet inn.

 

LCP-mål: under 2,5 s

 

 

First Input Delay (FID)

First Input Delay viser til den tiden det tar før en side gir respons etter at en bruker har klikket på en knapp eller på en annen måte har samhandlet med nettstedet. For å og en god brukeropplevelse bør sidene ha en FID på under 100 millisekunder.

 

FID-mål: 100ms

 

 

Cumulative Layout Shifts (CLS)

Har du noen gang prøvd å klikke på en knapp på en side før en side er fullastet, og innholdet rykker til og flytter seg litt slik at du klikker feil? Det er dette som menes med CLS, altså den tiden det tar før innholdet på en side har stabilisert seg.

 

CLS-mål: under 0,1

 

 

 

Lær deg mer om Core Web Vitals her

 

 

Mer Viva i innboksen din!