Shopping season 2021

3

Publisert 24 september 2021, 08:09 av Svein Arne Egenæs

Årets travleste tid for handelsnæringen står for dør og digital shopping er viktigere enn noen gang! Om det er en ting vi, som digitale markedsførere, har lært under pandemien, er at andelen salg som foregår på nett har skutt i været! Økt salg gir økt konkurranse så vi har satt sammen noen tips til hvordan du når frem til potensielle kunder i årets store shopping season!


Norske forbrukere doblet pengebruken på nett fra 2019 til 2020 og det er 150% flere aktive nettbutikker nå enn før corona-pandemien. I fjorårets shopping-sesong kunne vi se at julehandelen i norge satte ny rekord, med ca 124 milliarder kroner, en økning på 13% fra 2019. De fysiske butikkene opplevde en vekst på 11 prosent, og netthandelen hadde en vekst på 55 prosent. Netthandelen sin totale andel av julehandelen kom på 11 milliarder kroner. Det er derfor viktigere enn noen gang å være tilstede digitalt og spesielt i perioden mellom høst og jul. Det store spørsmålet er; hvordan bør vi legge opp strategien for å få mest mulig ut av annonsekronene vi legger inn?


Når vi bygger relasjoner til kunder over tid, har vi et grunnlag å møte kunder med når disse store handledagene dukker opp. Om vi har fokus på, hele året å jobbe med branding eller “høyt oppe” i trakten, har vi en kundegruppe som allerede er interessert i oss og hva vi tilbyr. Veien til et salg er da langt kortere enn om vi jobber mot et publikum som ikke har kjennskap til oss fra før. Det er rett og slett et must for å lykkes de månedene nordmenn bruker mest penger, å ha brukt resten av året på å bygge gode relasjoner.

 

Vil du vite mer om TikTok? Bli med på Vivas webinar 18. november om hvordan plattformen fungerer!

 


Viktige shopping datoer høst/vinter 2021

 

Husk å gå ut i god tid om du har tilbud i disse periodene. f.eks; Din bedrift skal ha Januarsalg, begynn å kommunisere dette salget allerede i romjulen.


Oktober:

Halloween

 

Den 31. oktober er det Halloween! og dagen har, i løpet av de siste årene, blitt en stor og viktig dag i norge! Store og små gleder seg og planlegger i ukevis for denne dagen, som blir en større og større periode for handel for hvert år som går.  Det er vanligst å starte kampanjene et par uker før, med intensivering i dagene rett før dagen. 

 

 

November:

Farsdag

 

Den andre søndagen i november er Norges Farsdag!  Her går det i kjærlighet, hjerter, varme, men også ofte verktøy og praktiske ting. Også her burde man kjøre kampanje ca to  uker før farsdag, med intensivering av kampanjen de siste dagene før. 

 

Singledagen

 

Den 11. november er Singledagen. Dette har vært  en voksende trend de siste årene for å feire de som ikke er i parforhold. Det er ikke så mange i Norge som fokuserer på denne dagen, så her er det muligheter for å skille seg ut. Kjør kampanje i et par dager før dagen. 

 

Black Friday

 

Den 26. november er Black Friday er den største handledagen i verden! Det er ingen underdrivelse å si at denne dagen har tatt handelsstanden med storm og dagen er til og med forlenget med -Black Weekend-. Bygg opp forventningene i to til tre uker i forkant. Vær obs på at enkelte ser på denne dagen som negativ og ikke helt i tråd med det grønne skiftet. 

 

 

Desember: 

Cyber Monday

Den 6. desember er Cyber Monday og er en forlengelse av Black Friday/Black Weekend. Her holder det å annonsere på selve dagen.

 

Julesalg

 

Desember er en eneste stor kjøpefest helt frem til Julaften. Her kan man kjøre flere  julekampanjer over flere varegrupper parallelt!

 

Romjulen

Fra 25. til 30. desember er det romjulssalg  som strekker seg helt til  januar / nyttårssalget. Her er det lurt å ha en ordning for salg av produkter kundene leverer tilbake, noe det ofte blir mye av.

Mer Viva i innboksen din!