Videomarkedsføring – del 1: Den bevegelige revolusjonen

3

Publisert 20 september 2018, 07:09 av Lukas Lind

Vil du øke konverteringen på dine digitale annonsekampanjer, bygge en sterkere merkevare og øke tiden kunden bruker på det du tilbyr? Da bør du tenke bevegelig.

Tekst: Fredrik Lundqvist

I denne serien med blogginnlegg vil vi gå på dypet når det gjelder videomarkedsføring og by på både konkrete tips og trendspaning. Denne uken innleder vi reisen med en å ta titt på hvordan det digitale videolandskapet ser ut, og hva som har ført oss hit.

 

Kundene vil ha video

Mennesket er rasjonelt når det kommet til kommunikasjon. Vi søker hele tiden den mest effektive måten å innhente informasjon på, og i de aller fleste tilfellene foretrekker vi derfor video fremfor tekst. Det er ikke bare på grunn av at «et bilde sier mer enn tusen ord», men også på grunn av at vi husker langt mer av det vi ser, enn det vi leser. Dette er et argument som gjelder for all form for display-annonsering, men det unike med video er at det bedre enn noe annet kommunikasjonsformat kan fortelle en historie – og folk elsker en god historie.

En interessant studie fra London School of Business bekrefter dette. I studien ble en gruppe mennesker testet for å se i hvilken grad de kunne huske statistikk. Da gruppen bare fikk høre statistikken, husker de i snitt 5-10 %. Da bilder ble brukt som hjelpemiddel, økte snittet til 25 %, men da flere bilder ble brukt i form av en fortelling, bykset snittet opp til over 65 %.

Med slike innsikter er det ikke rart at video som markedsførings- informasjonsverktøy har økt voldsomt de siste årene.

 

De digitale plattformene vil ha video

Digitale kjemper som Google og Facebook er naturligvis klar over dette og tilpasser hele tiden sine tjeneste og algoritmer for å gi oss mer av det vi helst vil ha. Det er derfor vi ser at Google premierer søkeresultat fra Youtube, og Facebook gir innlegg med levende bilder et ekstra push. Dette er tross alt en naturlig utvikling. Så snart våre internettforbindelser kunne levere større bilder, startet en ny epoke med webdesign, fotoblogger og sosiale nettverk. Nå som nettforbindelsene kan håndtere video, ser vi det samme skje. En bevegelig revolusjon som tar over i stort sett hver eneste del av vår internettatferd. Vi har ikke endret oss, vi har bare fått en ny mulighet til å ta til oss informasjon på den måten vi alltid har ønsket det.

 

Men den klassiske reklamefilmen rekker ikke

Så langt, så godt. Kundene dine vil ha video, og de digitale plattformene dine er klare til å sende dem ut, men mange begår det feiltrinnet at de tror at dette er oppskriften til suksess. Det er ikke tilfelle. Å produsere en klassisk reklamefilm og publisere den i alle tilgjengelige kanaler kunne gitt resultater i den lineære TV-verdenen, men den strategien fungerer ikke i 2018. Det er to grunner til det: Vi har blitt mer kresne, og de digitale plattformene er blitt smartere.

Det at vi er blitt mer kresne merkes ikke minst på vår reklametrøtthet. Vi møtes hver dag av tusenvis av reklamebudskaper, og konkurransen om oppmerksomheten vår er beinhard. Oppmerksomhetsrekkevidden vår er uhyre kort, og det som ikke fanger oss umiddelbart, hopper vi over eller ruller forbi. Denne atferden har også ført til at Youtube og Facebook ble utviklet for å bare anbefale og vise det som er relevant for titteren, gjennom algoritmer som er langt mer avanserte enn de fleste aner. Youtubes anbefalingsalgoritme drives for eksempel av et av verdens største og mest sofistikerte nøytrale nettverk som analyserer og anbefaler relevante filmer til brukerne. De filmene som ikke holder mål, sorteres bort og forsvinner i tåken av bevegelig media.

For å overdøve støyen og nå frem med budskapet ditt til potensielle kunder må du altså ikke bare skape en story som berører, men du må også levere den på en måte som er nøye tilpasset akkurat den plattformen du kommuniserer på for tiden. Det kan for eksempel innebære en tekstet, vertikal stumfilm med fokus på konvertering på Facebook, en horisontal merkevarebyggende film med lyd på Youtube, og en animasjon som går i loop på Instagram. Budskapet er det samme i alle kanaler, men utførelsen er tilpasset.

 

Vi tror at dette er den eneste måten å effektivt dra nytte av den bevegelige revolusjonen på. For å hjelpe deg med å komme videre på denne veien, vil vi fortsette å snakke om bevegelig media i løpet av de kommende månedene. Så meld deg på nyhetsbrevet vårt slik at du ikke går glipp av noe! I det neste innlegget i serien vil vi snakke om hvordan du optimaliserer bevegelige bilder for de største videoplattformene.

 

Mer Viva i innboksen din!