YouTube
Festen du ikke vil komme for sent til. Video fanger oppmerksomheten og stimulerer sinnet. YouTube er en hel verden å oppdage og passer perfekt til bygging av en sterk merkevare! Dette er en resultatrik, kostnadseffektiv og for mange en uutforsket plattform for markedsføring. Vi hjelper deg med å bli kjent med publikummet ditt, få respons fra dem og utvikle både strategi og innhold som er optimalisert for målgruppen. YouTube er ikke bare verdens største videoplattform, men også verdens nest største søkemotor etter Google.

Hvorfor YouTube?
YouTube er verdens tredje største nettsted i antall besøkende og verdens nest største søkemotor etter Google. Bare kanalens posisjon og bruk antyder at det er viktig å være til stede der for å finne ens målgruppe og bli en del av relevante søk. I tillegg til dette byr YouTube på andre store fordeler som markedsføringskanal.
Levende bilder bør være en selvsagt del av markedsføringen din. Film er et effektivt medium som formidler mye på kort tid og gir deg sjansen til virkelig å skille deg ut i støyen. I vår stadig mer digitaliserte samtid er video mer aktuelt enn noensinne. Med riktig strategi kan bedriften din benytte seg av YouTube-annonsering for å gjøre merkevaren enda mer attraktiv og for å øke salget.
Annonser på YouTube
Annonsering på YouTube hjelper deg å øke lønnsomheten ved både å spre og styrke merkevaren. Men dette er langt fra alt. Veien fra YouTube-annonsen til et søk eller besøk er bare et klikk unna. YouTube er derfor også effektivt for å drive søk og trafikk, samt hjelpe deg med å selge mer. Det faktum at videoannonsering skaper økt engasjement for merkevaren hos målgruppen, viser både Googles egne studier samt eksterne studier.
YouTube er kostnadseffektivt
YouTube tilbyr rekkevidde og presisjon, men også en høyere kostnadseffektivitet sammenlignet med lineær TV. YouTube gir deg muligheten til bare å betale for resultatet når målgruppen faktisk har sett og samhandlet med annonsen din.
På YouTube betaler man per tusen visninger (CPM), per påbegynt visning (CPV) eller TrueView. Betalingsmodellen TrueView innebærer at man bare betaler når noen har sett på i minst 30 sekunder eller har sett hele filmen, om den er kortere enn som så. Brukerne velger selv om de vil se annonsen eller klikke den bort.
SEO-fordel
Å finnes på YouTube er også positivt for søkemotoroptimaliseringen av nettstedet ditt. Google eier YouTube og videoene deres belønnes i Googles treffliste. Ved å fylle i tittel, utførlig beskrivelse og tagger for videoen din på YouTube drar du nytte av SEO-fordelen. Dette gir deg forutsetninger for å synes under søk som relaterer til videoens innhold på både Google og YouTube.
Målbart
Statistikken fra YouTube gir deg svar på hvor godt markedsføringen oppfylte målsettingen, og er samtidig et viktig grunnlag for planleggingen av neste kampanje. Du får vite hva annonseringen din har generert langsmed nøkkeltallene dine og du får full kontroll over hvordan budsjettet ble brukt og hva det resulterte i. YouTube rapporterer nøyaktig hvor mange visninger filmen har fått, og hvor lenge den ble sett på. Du kan se hvor annonsene dine ble vist, og hvilke plasseringer som leverte best resultater basert på målsettingen. Gjennom koblingen til analyseverktøyet Google Analytics kan du også henlede nye besøk til nettstedet via lenken i filmklippet.
Vil du lese mer om YouTube, kan du gjøre det på bloggen vår. Vi hjelper deg mer enn gjerne med markedsføringen og merkevarebyggingen din på denne strålende videodelingsplattformen!
YouTube-annonser
Annonsering på YouTube kan hjelpe deg med å øke lønnsomheten din gjennom både spredning og styrking av merkevaren. Men det stopper ikke der. Fra YouTube-annonsen er veien til et søk eller et besøk bare et klikk unna. YouTube er derfor også effektivt for å drive søk og trafikk, samt hjelpe deg å selge mer. At videoannonsering skaper økt engasjement for merkevaren hos målgruppen, viser både Googles egne studier samt eksterne studier. Her kan du lese mer om studiene.
Bloggtips:
Siden YouTube er en sosial kanal, hjelper den deg også med å bli kjent med publikummet ditt, få respons fra dem og utvikle strategi og innhold som er enda mer tilpasset målgruppen.
Når jeg målgruppen min via YouTube?
Annonsering på YouTube betyr ikke bare at du når målgruppen din – det betyr at du når dem treffsikkert. Ved å avgrense demografien slipper du å betale for å nå de som er utenfor målgruppen din. Styr annonsene mot de geografiske områdene der du er aktiv, mot de aldersgruppene som er viktige for virksomheten din, og mot temaer som kundene diner er interessert i.
Hvordan fungerer annonsering på YouTube?
Markedsføring på YouTube håndteres via annonseplattformen Google Ads, som knyttes direkte til YouTube-kanalen. Som i Googles andre annonsenettverk er det mulig å rette annonsen mot akkurat den målgruppen du måtte ønske, for eksempel kvinner i alderen 40-55 år som er interessert i interiørdesign.
YouTubes in-stream-format vises før et klipp starter. Seerne velger selv om de vil se hele videoen eller om de vil hoppe over annonsen etter 5 sekunder. Annonseformatet Bumper ad er en 6-sekunders pre-roll man ikke kan hoppe over. Tidsbegrensningen gjør annonsen effektiv, konsentrert og tilpasset våre digitale medievaner. Den korte visningen tvinger annonsøren til raskt å vekke seerens interesse, noe som også er annonseformatets styrke. En Bumper-annonse kan deretter kombineres med et lengre format, slik at seeren, som alt er blitt introdusert for merkevaren eller tilbudet ditt, får mulighet til å vite mer.
Det er også mulig å annonsere ved hjelp av bannere som vises nederst i filmen din, over søkeresultatene på YouTube eller over seerens anbefalte klipp. Man kan også velge å annonsere i Googles øvrige displaynettverk.
En vellykket markedsføring på YouTube starter med å lage et skikkelig godt innhold som inspirerer, informerer eller kanskje underholder. Siden kan du strategisk fordele budsjettet ditt og peile videoannonsene inn mot riktig målgruppe. Her kan du lese mer om tipsene våre for annonsering på YouTube.
Bloggtips:
Hva koster det å annonsere på YouTube?
YouTube tilbyr rekkevidde og presisjon, men også en høyere kostnadseffektivitet sammenlignet med tradisjonelt fjernsyn. Google har gjennomført en undersøkelse sammen med MarketShare som viser at YouTube forsterker mulighetene for å oppnå høyere avkastning på investeringen sammenlignet med TV-annonsering. For eksempel hadde sjamporeklame 6,4 ganger høyere resultat, og smartelefonreklame nesten 2 ganger gjennomsnittlig høyere fortjeneste via markedsføring på YouTube enn via fjernsyn.
På YouTube betaler man per tusen visninger (CPM), per påbegynt visning (CPV) eller TrueView. Betalingsmodellen TrueView innebærer at man bare betaler når noen har sett på i minst 30 sekunder eller har sett hele filmen, om den er kortere enn som så. Brukerne velger selv om de vil se annonsen eller klikke den bort.
Betalingsmodellene gjør det enkelt å administrere budsjettet og bestemme taket for hva hver videovisning maksimalt kan koste. Det kreves ikke store investeringer for å komme i gang – angi annonsebudsjettet i henhold til bedriftens muligheter.
Ved å bruke YouTubes remarketing-muligheter kan du øke kostnadseffektiviteten ved å vise videoen til brukere som alt har besøkt for eksempel nettbutikken din, men som ennå ikke har fullført kjøpet.
Viva Media hjelper deg med YouTube-annonsering
Vi elsker YouTube-filmer og er overbevist om at en innholdsstrategi som omfatter levende bilder, er vel verdt investeringen. Videomarkedsføring er derfor en av våre kjernevirksomheter og kompetanseområder.
Kunde-case
Et eksempel på hvordan vi jobber med annonsering på YouTube for å nå våre kunders målsettinger, er samarbeidet vårt med selskapet Galderma. Oppdraget vårt var å markedsføre det nye produktet deres Rozero, for å kjapt øke salget av det. Vi valgte å rette et stort fokus på YouTube, der vi vet at en stor andel av selskapets målgruppe er å finne.

I løpet av samme periode kunne Galderma også konstatere at forhandlerne kjøpte mer inn av produktet deres enn forventet, og at Rozero var selskapets bestselgende produkt i mars måned.
I forbindelse med selskapets neste annonseringskampanje på YouTube investerte vi også i en Google Brand Lift-studie for å måle hvordan annonseringen påvirket merkevarebevisstheten etter å ha sett videoannonsen én gang. Etter en uke kunne Google rapportere toppresultat. Studien ga en annonsegjenkjennelse på 74,7 %, noe som sammenlignet med lignende kampanjer var det beste resultatet som er rapportert i Sverige.
«Vi har økt salget med nesten 20 % de siste 3 ukene sammenlignet med det totale salget de siste 7 månedene før YouTube-kampanjen ble påbegynt. Forhandlerne våre er utsolgt og fortsetter å bestille flere produkter.»
Elisabeth Winborg, Galderma
Storytelling – en strategi med styrke
En reklamefilm er best når den ikke oppleves som reklame. Video gir deg en unik mulighet til å knytte kontakt med seerne ved å vekke følelser, og gi dem en opplevelse som de kan forbinde med merkevaren din. En måte å gjøre dette på er gjennom storytelling.
Virksomheten din er full av historier – hvem dere er, hvorfor dere gjør som dere gjør, hvorfor dere har valgt å tilby akkurat de produktene eller tjenestene som tilbys. Hva er storyen? Hva er viktigst for dere? Hva skiller dere fra mengden, eller hva skal man tenke på når man har hørt firmanavnet? Kanskje dere er markedsledende, tilbyr nyskapende løsninger eller leverer den beste kvaliteten. Storytelling handler om å formidle dette og å eie sin egen historie.
Gjennom storytelling får du en egen stemme og identitet – noe som engasjerer, og som målgruppen kan knytte seg til. Ikke sjelden er det nettopp følelser, vår oppfattelse av et merke, som avgjør om vi velger å handle på et sted eller ikke.
Historien kan gjerne være kreativ og inspirerende, men det aller viktigste er at den er genuin. Avhengig av hensikten med videoen bør den også formidle kunnskap, inspirere til forandring eller motivere til handling. Det kan dreie seg om å oppmuntre til kjøp, til å besøke butikken, fylle ut et skjema, ta del i et tilbud, å følge eller dele.
Hvilke typer bevegelige medier finnes det?
Galderma benyttet seg av en produktfilm for å introdusere produktet Rozero. Det finnes derimot mange løsninger for å lage bevegelig innhold som engasjerer. Her har vi samlet en rekke eksempler:
Kundecase-filmer
En effektiv måte å skape tiltrekningskraft på er å la kundene fortelle deg hva tjenesten din eller produktet ditt har betydd for dem. Virkelige folk som med innlevelse beskriver noe på en ektefølt måte, blir virkningsfullt og overbevisende i den digitale salgsprosessen. Her betyr følelser alt. Seeren gjennomskuer en glatt reklamefilm og ikke minst folk som leser opp et manus.
Produkt- eller tjenestefilmer
Vis produktene eller tjenestene dine med en video eller animert grafikk, slik at kunden enkelt kan forstå fordelene. Hva er tilbudet ditt? Hva gjør du, og på hvilken måte gjør du det?
Demonstrasjonsfilmer
I denne typen videoer vil man som oftest formidle tilsiktet informasjon gjennom enkle og tydelige anvisninger. Nøkkelen er å holde det kort og enkelt, for å oppnå effekt.
Intervju-filmer
Intervju ansatte og ledere, og be dem fortelle om virksomheten. Hva står bedriften for? Hvordan er trivselsfaktoren og kulturen? Hvorfor skal man bli kunde hos dere, eller hvorfor skal man velge akkurat dere som arbeidsgiver? Også her vil et ektefølt budskap ha størst effekt.
Prosjekt- eller studiefilmer
Her viser man frem et prosjekt og blander intervjuer med ansatte eller kunder for å vise frem de gode resultatene som prosjektet har oppnådd. Du kan også filmatisere resultatet av en studie som er utført, og ta i bruk stilig infografikk for å illustrere statistikk og data.
Live-sendinger og webinarer
Et område som vokser stadig mer innen sosiale medier, er live-sendinger. Du har kanskje et foredrag eller en event som kan sendes direkte? Det har aldri vært smidigere enn det er i dag, med applikasjoner som Periscope. En måte å sende direkte på som blir stadig mer populær, er såkalte webinarer, der du gjennom Google Meet eller lignende plattformer sender direkte og samtidig kan samhandle med de som deltar.
Videoblogger eller v-loggs
Den nye tidens internettstjerner blogger ikke, de v-logger. Dette tar utgangspunkt i samme prinsipp som en blogg, men i stedet for å skrive, spiller man det inn. Kongen av videoblogging heter Felix Kjellberg, mer kjent som PewDiePie, som med sin YouTube-kanal har vist klippene sine mer enn 10 milliarder ganger.
Event-videoer
Event-filmer lages før eller etter et internt eller eksternt arrangement. Man kan lage en film i forkant av et kommende kickoff eller en lansering, og i etterkant kan man også lage en oppsummering som spres via sosiale medier. Dette er en utmerket måte å bygge sin merkevare som arbeidsgiver på.
Kontakt oss i dag
