Vetek

Kvalitativ markedsføring veier tungt

Vetek AB er et firma basert i Väddö, 10 mil nord for Stockholm. De er en ledende leverandør av vekter og bedriften har vært aktiv i bransjen i 20 år. For Vetek er høyeste kvalitet og servicegrad alltid en forutsetning.

21 %

Så mye hadde Veteks inntekter økt i løpet av 2015, året etter at Vetek inngikk et partnerskap med oss.

2015

Året da Vetek i løpet av høsten slo salgsrekorden tre måneder på rad.

44 %

Dette økte trafikken med til Veteks nettsted i løpet av det første kvartalet i 2017, sammenlignet med samme periode i 2016.

Behov

Vetek har alltid arbeidet internt med markedsføringen, men innså at det fantes brister på både kunnskap og tid som hindret dem i å lykkes med en effektiv markedsføring på egenhånd. De trengte hjelp med å sirkle inn målgruppen sin, nå og lykkes med å tiltale dem. Vetek hadde anvendt seg av en del annonser hos store aktører – både i trykksaker og i søkemedier – men de innså at de trengte hjelp for å oppnå bedre resultater. De ville lokke flere kunder til e-handelen sin da vi i forkant av 2015 tok et helhetsgrep på markedsføringen deres.

 

 

 

Vivas løsning

Sammen med Vetek ble Viva kjent med målgruppen og fant ut hvordan de best skulle lykkes med å nå den. Viva testet nye digitale kanaler som Vetek ikke hadde vært synlig i tidligere, der målgruppen ble effektivt nådd. Siden fortsatte medvirkningen i diverse digitale kanaler og kontinuerlig analyse.

Langsiktig arbeid med søkemotoroptimalisering ble en bærebjelke i markedsføringen, sammen med flere ulike metoder for søkemotormarkedsføring – som for eksempel dynamiske tekstannonser og reannonsering.

Etter en sammenlignende studie av aktuelle bransjetidsskrifter valgte Viva ut et nisjeblad der de kjøpte annonser, hvilket effektivt nådde målgruppen. Viva telefonsporte også tidsskriftsannonsene for å se hvor mange som ringte på dem.

Viva arbeidet også med annonser i sosiale medier, opprettelsen av en LinkedIn-side og hjalp med å aktivt drive en Facebook-side hvis innhold engasjerte følgerne. Dette styrket kundetilliten og bygget opp Veteks merkevare.

Jeg har stor tillit til Viva Media etter år med samarbeid. Kompetansen deres har virkelig fått fart på salget.

Patrik Viktorsson

Adm.dir., Vetek

Viva Medias personvernpolicy