Wexthuset

En blomstrende forretning

Bak Wexthuset finnes det lidenskapelige planteelskere og hobbydyrkere med mange års praktisk planteerfaring i både større og mindre skala. Bedriften ble etablert i 2002 da de begynte å selge pelargoniastiklinger på nettet. I dag tilbyr de et bredt utvalg av kvalitetsprodukter for dyrking og hagestell.

+144 %

Så mye økte Wexthusets inntekter med i 2015 sammenlignet med 2014.

2015

Året da Wexthuset hadde 158 % flere transaksjoner enn det foregående året.

81 %

Så mange flere sesjoner hadde Wexthusets e-handel i 2017, da de fikk et nytt nettsted, sammenlignet med 2016.

Behov

I 2015 satt Wexthuset i møte med Viva Media og fortalte at de ønsket å øke salget via nettbutikken. De var allerede teknisk kyndige, men trengte hjelp med å utvikle konseptet sitt og finne en fremgangsmåte for å nå lengre. Wexthuset ønsket også å utvide målgruppen og nå ut til de menn og kvinner i alderen 26-65 som er tilbøyelige til å kjøpe varene deres.

 

Vivas løsning

Da samarbeidet startet i 2015, var det til å begynne med et fokus på søkemotormarkedsføring (SEM), noe som innebar et gedigent arbeid med annonsekampanjer i Adwords. Dette fikk hurtig en konverterende funksjon for bedriften.

Søkemotoroptimalisering (SEO) ble faset inn og vi opprettet en helt ny markedstilpasset nettstedsstruktur som plasserte Wexthuset høyere opp i søkemotorene Google og Bing. Dette førte til at de som lette etter bedriftens produkter og tjenester, enklere kunne finne dem.

Viva hjalp Wexthuset med utviklingen og lanseringen av et nytt nettsted/nettbutikk i 2017. Innholdsmessig arbeidet Viva mye med bilder som egnet seg godt med tanke på Wexthusets grønne vareutvalg.

Viva tok i bruk remarketingvideoer som ble rettet mot besøkende som hadde vært inne på Wexthusets e-handel uten å kjøpe noe. Dette er et velfungerende verktøy som lokker tilbake besøkende som tidligere har vist interesse for et visst produkt.

Det jeg har satt pris på i samarbeidet med Viva Media, er den hurtige og direkte kommunikasjonen.

Lena Ljungqvist

Adm.dir. for Wexthuset

Viva Medias personvernpolicy